DÍJAINK

2004-ben azt a célt tűztük ki, hogy felhívjuk a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira.
Azóta minden évben hagyományos díjátadó keretében jutalmazzuk a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai operatőröket, akik gyönyörű képekkel hozzák közelebb szívünkhöz a filmművészetet.

Kiosztott díjak száma

6
1. DÍJÁTADÓ
14
2. DÍJÁTADÓ
11
3. DÍJÁTADÓ
12
4. DÍJÁTADÓ

A számok alapján

233
NEVEZETT FILM 4 ÉV ALATT
2815
PERCNYI FILM
82
Nevezés 2021-ban
6
kategória

Díjaink

A hagyományos kategóriák mellett különböző díjakkal ismerjük el a magyar operatőrök közösségének azon tagjait, akik meghatározó alkotói a hazai kulturális életnek.

Fesztiválunk 2004-es alapítása óta Életműdíjban részesítjük azokat a magyar operatőröket, akik már több évtizede meghatározzák a hazai filmgyártás világát.

A legendás fénymesterről elnevezett díjjal 2019 óta ismerjük el az életük során kiemelkedő teljesítményt nyújtó fővilágosítókat.

Több mint egy évtizede részesül különdíjban a Diák kategória nyertese, aki a Sparks kamera és lámpakölcsönző cég hatvanezer amerikai dollár értékű Panavision filmes kameracsomagjával gazdagszik. A különdíjat Zsigmond Vilmos alapította.

A fesztivál alatt a Diák, Kisjátékfilm, Dokumentumfilm, Tévéfilm, Természetfilm és Játékfilm kategóriákban díjazzuk az előző évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó operatőrök munkáját.

Hungarian